1290 Ft
Nagyon magas zöldség tartalom. Durum liszt, zöldség és semmi más.
Különleges, pihentetett, kíméletesen szárított, főtt zöldség hozzáadásával, bronz formával készült tojás nélküli, kézzel csomagolt, extra méretű durum száraztészta.
33% zöldségtartalommal – spenót, sárgarépa, paradicsom-cékla vegyesen.
Míves tészta. 100% Vegán.
Tárolása száraz hűvös helyen.
TOJÁS NÉLKÜLI ZÖLDSÉGES SZÁRAZTÉSZTA
Durum liszt (durum dara),
33% zöldség püré (paradicsom, cékla, sárgarépa,
spenót változó arányban), só
Átlagos tápérték 100 g termékben | ||
Energia | 1493 kj/357 kcal | |
Zsír | 1.5 g | |
– amelyből telítetlen | 0.36 g | |
zsírsavak | ||
Szénhidrát | 73 g | |
– amelyből cukrok | 3,5 g | |
Fehérje | 12,5 g | |
Só | 1,2 g |
Különleges: A magas minőségű liszt, a nyers zöldségek, a kíméletesség, a gondosság, a türelem, a nagyrészben kézzel végzett munkafolyamatok, a válogatás, a klasszikus és a fejlett tésztaipari technológiák megfelelő összhangja teszi egyedivé és különlegessé a tésztáinkat.
Főtt zöldséggel: A nyers zöldséget megfőzzük, leszűrjük, majd összeturmixoljuk. Így pürésítve adagoljuk dagasztás közben a liszthez. A zöldség rostja keveredve a liszttel, más állagú – kicsit könnyedebb – durum tésztát eredményez.
Bronz formával készült: A dagasztott pihentetett alapanyag formázása bronz eszközzel történik. Ezáltal a felület érdesebb, rusztikusabb lesz, a tészta felülete pedig ‘megnő’ és jelentősen jobban tudja a mártást felvenni. A mártás nem csúszik le a tésztáról.
Pihentetett: A pürésített zöldséggel összedolgozott, dagasztott tészta minősége és szerkezete jelentősen megváltozik egy rövid kis pihenőtől, a formázás előtt. A liszt szemeknek van idejük megduzzadni. Így a formázáskor könnyebben alakul ki a tészta megfelelő sikér szerkezete.
Kíméletesen szárított: Minél lassabban és minél szabályozottabb hőmérsékleten és páratartalmon szárítjuk a tésztákat, azok annál rugalmasabbak és a külső hatásoknak ellenállóbbak lesznek.
Tojás nélküli: A kiváló minőségű durum lisztnek magasabb és jobb minőségű a sikértartalma, mint az átlag ‘puha’ búzának. Ezért nem szükséges hozzáadott ’ragasztó’ tojás a készítéséhez, anélkül is kiváló minőségű a tészta.
Kézzel válogatott, csomagolt: A tésztáink nagy részét kézzel vágjuk és válogatjuk. Ennek célja, hogy a tasakokba a hosszú, ép és egész szálak kerüljenek.
Extra méretű: A metéltjeink átlagosan 20-30 cm hosszúságúak, de nem ritka a 40 cm-es is. Mivel hullámosra készítjük őket, így a kész tészta a tányéron nagyon szépen mutat.