Főzdék

PARTNEREINK

Bandusz Köleses söre – Jászdózsa

Hosszas kutatómunka elõzte meg a jászdózsai Szilágyi András (aka. Bandusz) igazi magyar sörkülönlegességét. Miután felfedezte, hogy kölesbõl addig még nem készült sör, nekilátott a kisüzemi sörfõzésnek, s így tárta a köleses sörspecialitást a nagyérdemû elé.

Az alábbi sörök szerepelnek Bandusz repertoárjában: Köleses, Dupla köleses, Árpás, Zümi, Csörgõ

Bigfoot Sörfõzde – Domony

2013 óta a söreik készítésénél alapvetõen felsõerjesztésû technológiát alkalmaznak, amely angol és amerikai receptek felhasználásával nyújt új ízeket, bõvebb választékot a vitathatatlan minõséget elváró, sört kedvelõ és hozzáértõ fogyasztók számára. A Bigfoot a címkék fõ tematikájának az amerikai szesztilalom idejét választotta, melyek egytõl-egyig rendkívül kreatívak és találóak.

Sörremekek „a jetitõl”: Ale Capone, Chicago, Brand ale, Alcatraz, Silver Street, Razzia, The agent, 2222

Bors Serfõzde – Gyõrzámoly

A gyõrzámolyi serfõzde múltja egészen 1992-ig tekint vissza, amikor is még csak családi vállalkozásként tette meg elsõ lépéseit a hazai sörforradalomban. A mikro-sörfõzdetechnológián alapuló sörfõzde soha nem a mennyiségi, annál inkább a minõségi termelést tartja, tartotta célkitûzésként maga elõtt. A serek alapanyagai a fellelhetõ legjobb minõségû alapanyagforrásból származnak, amit folyamatosan felügyelnek.

A sörök és neveik a Robin Hood storyk tematikája mentén születnek, úgy mint: Sherwood, Little John, Tuck Barát, stb.

Fóti Kézmûves Sörfõzde – Fót

A fõzde 1994-ben referenciaüzem céllal indult, mely a különbözõ sörfõzési technológiákat volt hívatott bemutatni. Majd 2002-ben Gyenge Zsolt (alias Sörapu) is a haza kisüzemi sörfõzés mezejére lépett és olyan sörremekek kerüktek ki a keze alól, mint a Keserû méz, a Fóti Pils, a Hammurapi álma, a Winternacht vagy a Narancsos-mézes gyömbérsör.

Gólem Sörfõzde – Budapest

„Igazán a Gólem testesíti meg azt, amit mi készítünk, ahogy dolgozunk, amit el akarunk érni. Mi is összegyúrjuk a mitikus alapanyagokat, hogy valami nagyot alkossunk, valami élõt hozzunk létre, ami elsõre lehet, hogy idegen a nagy tömegnek, de ahogy jobban megismerik, rájönnek, hogy sokkal több rejlik benne, és nem kell félni az újdonságtól.” – A Gólem

Kaltenecker Sörfõzde – Rozsnyó

A Kaltenecker mikro-sörfõzde és étterem 1997-ben kezdte mûködését Rozsnyó városának keleti részén. A fõzde folyamatosan bõvíti a kínálatát, a hagyományos, egész évben kapható sörök mellett szezonális sörspecialitások is kaphatóak. A sörök minden típusa tartósítószertõl, illetve kémiai stabilizátoroktól mentes.

Monyo Brewing Co. – Budapest

Németh Antal és Pein Ádám méltán sikeres vállalkozása, a kisüzemi sörforradalom egyik legfrissebb csatlakozójaként – 2014 decemberében indultak – mindössze 9 hónap mûködés után, az év legjobb sörfõzdéjének választották.

Olyan sörkiválóságok születtek meg az elmúlt néhány hónapban, mint a Schatzi, a Beaver Fever, az American Beauty, az Invisible Bikini vagy a legfrisebb Kõbányai Culáger.

Legenda Sörfõzde – Budapest

A Legenda Sörfõzde 2013. áprilisában nyitotta meg kapuit a nagyközönség elõtt termékeivel. A felsõ-erjesztésû sörök széles választékát fõzik és kínálják, melyek angol, amerikai, belga és német stílusban készülnek.

Serforrás – Miskolc-Felsõzsolca

A magyar kisüzemi sörfõzés egyik kiindulópontja. Itt készül az elsõ igazán lokális jellegû sörkülönlegesség, a tokaji aszúval ászokolt Corvinus Rex is, mely korábban a miskolci Kocsonyafesztivál hivalatolos fesztiválsöreként, Korty néven futott.

Szent András Sörfõzde – Békésszentandrás

Simkó József és társa több mint egy évtizedes magyarországi tapasztalattal hátuk mögött úgy döntöttek, saját receptúra alapján kezdenek sört fõzni. A közkedvelt meggyes sörük majdnem 1,5 évig készült és az ország elsõ valódi gyümölcsös söre osztatlan sikert aratott a hazai sörpiacon. 2011-ben a Szent András Sörfõzdét az év sörfõzdéjének választották, söreikkel pedig számos díjat zsebelhettek be az elmúlt évek során.

Az alábbi sörremekek találhatók a Szent András Sörfõzde palettáján: Ogre, Fekete, Magyar vándor, Betyár király, Meggyes, Szilvás, Szõlõs, Monarchista, Szent András könnye, Black rose

Zip’s Brewery – Miskolc

A Zip’s a sörfõzésen kívül sörfõzõ berendezéseket is gyárt, és ezen a téren nemzetközileg ismert szereplõ; Szentpétervártól Miamiig telepít sörfõzdéket. 2014-ben az Év sörfõzdéje díjjal jutalmazták.

Zirci Apátsági Manufaktúra – Zirc

A Zirci Ciszterci Apátság 2015 nyarán elindította az ország elsõ monostori sörfõzdéjét az apátság pincéjében. A söreladásból származó bevételt fõként az apátsági feladatok ellátására és önfenntartására fordítja. A Zirci Apátsági Manufaktúra három sörrel lépett a piacra: egy pilseni típusú lágerrel, egy szûretlen búzasörrel, illetve egy belga típusú ale sörkülönlegességgel.

Olvass tovább

Megosztás