Zöldséges nagyon széles metélt tészta – extra pritaminos fokhagymás-provancei 100% Vegán (400 g, 16mm)

1390 Ft

Termékleírás

EXTRA MAGAS ZÖLDSÉGTARTALOM ÉS FANTASZTIKUS ÍZ.

Pritaminpaprikával, fokhagymával, kakukfű, bazsalikom, tárkony és oregánó fűszerekkel.

Különleges, pihentetett, kíméletesen szárított, főtt zöldség hozzáadásával, bronz formával készült tojás nélküli, kézzel csomagolt, extra méretű durum száraztészta.
30% zöldségtartalommal – kápiapaprikával, fokhagymával, kakukfű, bazsalikom, tárkony és oregánó

Míves tészta. 100% Vegán.
Tárolása száraz hűvös helyen.

TOJÁSNÉLKÜLI PRITAMINPAPRIKÁS-FOKHAGYMÁS ZÖLDSÉGES SZÁRAZTÉSZTA

Durum liszt (durum dara),
30% zöldség püré (paprika, paradicsom,
sárgarépa, fokhagyma, rozmaring, tárkony,
bazsalikom, oregano) olíva olaj, só

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia 1493 kj/357 kcal
Zsír 1.5 g
  – amelyből telítetlen 0.36 g
    zsírsavak
Szénhidrát 73 g
 – amelyből cukrok 3,5 g
Fehérje 12,5 g
1,2 g

Különleges: A magas minőségű liszt, a nyers zöldségek, a kíméletesség, a gondosság, a türelem, a nagyrészben kézzel végzett munkafolyamatok, a válogatás, a klasszikus és a fejlett tésztaipari technológiák megfelelő összhangja teszi egyedivé és különlegessé a tésztáinkat.

 

Főtt zöldséggel: A nyers zöldséget megfőzzük, leszűrjük, majd összeturmixoljuk. Így pürésítve adagoljuk dagasztás közben a liszthez. A zöldség rostja keveredve a liszttel, más állagú – kicsit könnyedebb – durum tésztát eredményez.

 

Bronz formával készült: A dagasztott pihentetett alapanyag formázása bronz eszközzel történik. Ezáltal a felület érdesebb, rusztikusabb lesz, a tészta felülete pedig ‘megnő’ és jelentősen jobban tudja a mártást felvenni. A mártás nem csúszik le a tésztáról.

 

Pihentetett: A pürésített zöldséggel összedolgozott, dagasztott tészta minősége és szerkezete jelentősen megváltozik egy rövid kis pihenőtől, a formázás előtt. A liszt szemeknek van idejük megduzzadni. Így a formázáskor könnyebben alakul ki a tészta megfelelő sikér szerkezete.

 

Kíméletesen szárított: Minél lassabban és minél szabályozottabb hőmérsékleten és páratartalmon szárítjuk a tésztákat, azok annál rugalmasabbak és a külső hatásoknak ellenállóbbak lesznek.

 

Tojás nélküli: A kiváló minőségű durum lisztnek magasabb és jobb minőségű a sikértartalma, mint az átlag ‘puha’ búzának. Ezért nem szükséges hozzáadott ’ragasztó’ tojás a készítéséhez, anélkül is kiváló minőségű a tészta.

 

Kézzel válogatott, csomagolt: A tésztáink nagy részét kézzel vágjuk és válogatjuk. Ennek célja, hogy a tasakokba a hosszú, ép és egész szálak kerüljenek.

 

Extra méretű: A metéltjeink átlagosan 20-30 cm hosszúságúak, de nem ritka a 40 cm-es is. Mivel hullámosra készítjük őket, így a kész tészta a tányéron nagyon szépen mutat.

További információk